Mézek

Családi Gazdaságunk lassan negyven éve foglalkozik méhészettel. Számunkra a méhészet nem csak üzlet és tradíció, hanem kötelesség is. Szilárdan hiszünk ugyanis abban, hogy rövid távon az emberiség élelmiszer ellátása megoldhatatlan lenne e szorgos, beporzó rovarok áldásos tevékenysége nélkül. Gazdaságunk jelenleg nem foglalkozik vándoroltatással, ezért csak a környékünkön elérhető két fő nektárforrásból, az akácból és a repcéből gyűjtenek méheink mézet. Érdemes azonban rendszeresen felkeresni weblapunkat, mert tervezzük, hogy a közeljövőben igazán különleges, egyedülálló fajtamézekkel bővítjük kínálatunkat!

Rendezés:
Listázás:
Megjelenítés: lista táblázat
 • Akác méz
  Az akácmézet nemrégiben nyilvánították hungarikummá, különleges magyar termékké, melyet családi gazdaságunk is örömmel és büszkén termel. Az akácméz világos színű, bizonyos években szinte víztiszta. Savtartalma a többi méznél alacsonyabb, gyümölcscukor-tartalma viszont magasabb, mely egy édes, illatos, de mellékízek nélküli mézet eredményez. Ezen tulajdonságai miatt szinte minden területen felh..
  3,800 Ft Nettó ár: 3,800 Ft
  2 véleményen alapján.
 • Repce méz
  A repce nektárjából készült méz az egyetlen mézfajta Magyarországon, mely enyhén lúgos kémhatású, ezért érzékeny gyomrúak, gyomorsavval küszködők is korlátozás nélkül fogyaszthatják. Íze frissen fogyasztva is rendkívül kellemes, meglehetősen édes, zamata és illata is ténylegesen hasonlít a repcére. Magas cukortartalma és lúgos kémhatása miatt rendkívül gyorsan kristályosodik, ezért csak nagyon ..
  3,200 Ft Nettó ár: 3,200 Ft
 • Virág méz
  Vegyes virágmézünk a májusban és júlisban nyíló zalai vadvirágok nektárjából készült mézkülönlegesség. A fajtamézeknél szélesebb választékban tartamaz ásványi anyagokat (magnézium, kalcium, vas, foszfor, mangán, szilícium, kálium, nátrium, kén, és réz), vitaminokat (c-, b1-, b2-, b6- vitaminok, folsav, biotin, pantotensav) és aminosavakat (asparaginsav, glutaminsav, treonin, arginin, aisti..
  3,400 Ft Nettó ár: 3,400 Ft