You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Hivekovics Családi Gazdaság

  • Nincs termék!

Pályázatok

                                                                                                 Pályázat 1.:

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című

VP2-4.1.4-16

A projekt neve: Öntözésfejlesztés modernizálása  - Kisrécse

A projekt célja: összesen 8 hektár áfonya és 17 hektár intenzív körte ültetvény víz- és tápanyag ellátásáért felelős öntöző berendezés modernizálása,

hatékonyságának növelése, az öntözés körülményeinek javítása.

 

A fejlesztés részletes szakmai tartalmának bemutatása: az öntöző központ szoftverének fejlesztése, vagyonvédelem kiépítése mellett.

Automata meteorológiai állomások és talajszondák feleszerelésével az öntözés modernizálása, hatékonyságának jelentős növelése.

A talajszonda mérőközpontok működésének biztosítása sziget üzemű megújuló energiaforrással.

Pályázat 2.:

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című

VP2-4.1.4-16

A projekt neve: Öntözésfejlesztés modernizálása  - Nagyrécse

A projekt célja: összesen 13 hektár intenzív körte ültetvény víz- és tápanyag ellátásáért felelős öntöző berendezés modernizálása,

hatékonyságának növelése, az öntözés körülményeinek javítása. 

A fejlesztés részletes szakmai tartalmának bemutatása: Új öntöző központ létesítése, vagyonvédelem kiépítése mellett.

Automata meteorológiai állomások és talajszondák feleszerelésével az öntözés automatizálása, modernizálása, hatékonyságának jelentős növelése.

A talajszonda mérőközpontok működésének biztosítása sziget üzemű megújuló energiaforrással.

A támogatás mértéke: 50%

A projekt befejezési dátuma: 2023. január 4.
Pályázat 3.:

Kertészeti üzemek megújításának támogatása

VP2-4.1.3.5-21

A projekt neve: Kertészeti tevékenység hatékonyság-növelése

A projekt célja: Kertészeti tevékenységem hatékonyságának növelése, illetve az egyre erősödő munkaerőhiány okozta kockázatok csökkentése gépesítés, technikai fejlesztés által.

A fejlesztés részletes szakmai tartalmának bemutatása: A fejlesztés keretében damilos fűkaszák, motoros háti permetezők, egy nagy teljesítményű ágdaráló kerül beszerzésre. A fűkaszák a gyomirtószerek fokozatos kivezetését segítik elő, a háti permetezők az egyre nagyobb (traktorral nem járható) fóliarendszer miatt szükséges, az ágdaráló az egyre nagyobb mennyiségű és el már nem égethető nyesedék miatt.
Pályázat 4.:

Kertészeti üzemek korszerűsítése

VP2-4.1.3-20

A projekt neve: Elhúzható tetejű innovatív növényház beruházás és hűtőházi csomagolás fejlesztés

A projekt célja: Projektünk két fő részből áll. Az egyik részben egy bruttó 68.832 m2 alapterületű különleges, elhúzható tetejű növényházat (Cravo-ház) építünk , melyben egy szerződés alapján Magyarországon egyedül általunk termeszthető málnafajtát termesztünk majd áruházi partnereink számára. A Cravo-ház építés része többféle művelő eszköz beszerzése. A projekt másik, kisebb része a már meglevő hűtőházunk és csomagoló házunk áruvá készítést segítő eszközeinek modernizálása, bővítése.
Pályázat 5.:

Éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások támogatása

VP3-5.1.1.1-16

A projekt neve: Jégháló borítás és fagyvédő motorok gyümölcsöshöz

A projekt célja: A Nagyrécse 0231/48, 95, 96, 99, 100, 102, 105 helyrajzi számokból álló, összesen 14,73 ha egybefüggő területen nettó 13 ha intenzív, jéghálós körtés ültetvényen gazdálkodom. A körte ültetvény fagyvédelmére 11 db fagyvédő gázmotor, valamint az ugyan itt – önerőből telepített - 1 ha piros ribizli ültetvényhez jégháló és az azt tartó támrendszer megvalósítása a cél.
Pályázat 6.:

Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása

VP3-5.1.1.1-16

A projekt neve: A tavaszi fagykár okozta kockázatok minimalizálása

A projekt célja: A gyümölcsültetvények tavaszi fagykártól való védelme 22 db FrostGuard fagymentesítő gázmotor beszerzésével.

A fejlesztés részletes szakmai tartalma: jelen fejlesztés tárgya a tavaszi fagy okozta károk mérséklése, minimalizálása. Az intenzív gyümölcsösökben rendkívül nagy károkat tudnak okozni a téli, de különösen a tavaszi fagyok is. Ezek ellen rendkívül nehéz védekezni. A védekezési módokat passzív és aktív típusokra osztjuk szét. Gazdaságunkban évek óta kísérletezünk különféle passzív módszerekkel, sikertelenül. Jelen pályázatom keretében a piacon elérhető legjobb aktív védekezési eszközt szeretném beszerezni: a FrostGuard S20 típusú propángázzal működő motorokat a tavaszi rügyfakadáskor kell kitelepíteni és a fagyos éjszakákon a fagypont előtt beindítani.
Pályázat 7.:

Állattartó telepek fejlesztésének támogatása

VP2-4.1.1.-20

A projekt neve: Innovatív intenzív méhészet létesítése Nagyrécse 0195/10 helyrajzi számon

A projekt célja: Egyedülálló, innovatív intenzív méhészeti hálórendszer létesítésével világszinten is újdonságnak számító fajtamézek előállítása Nagyrécse 0195/10 helyrajzi számon, valamint megújuló energiát hasznosító berendezés alkalmazása.
Pályázat 8.:

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése

VP2-4.1.4-16 A projekt neve: Víztározó létrehozása az eperültetvények öntözésének elősegítésére

A projekt célja: Kisrécse 011/25 hrsz-ú ingatlanon létesülő cca 5 ha területű Cravo növény házakban tervezett eper ültetvények tetőfelületéről összegyülekező csapadékvíz elvezetése a tározóba, majd visszaforgatása a növénykultúrára, ezzel is takarékoskodva a felszín alatti vízkészlettel.